Lexpera Blog

Tag: KVKK

Toplam 6 Gönderi

Kişisel Sağlık Verilerinin Korunması ve COVID-19 Süreci

Giriş

Kişisel verilerin korunması alanında son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası alanda ciddi bir kanunlaştırma hareketi gözlemlenmektedir. Önceden sadece özel hayatın bir parçası olarak değerlendirilen kişisel veriler artık başlı başına korunmaya değer bir hukuksal değer olarak görülmektedir. Bunun bir sonucu olarak da kişisel verilerin korunması için kanunlar yapılmakta, ülkeler

Devamı

KVKK Uyum Sorunsalı: “Veri Sorumlusu ve Veri İşleyen Kavramlarını İyi Anlamak”

Bu başlığı atarken çok zorlanmadım zira veri sorumlusu ve veri işleyen kavramlarının halen tartışmaya açık alanlar olduğunu görüyorum. Amaç şirketlerin uyum çalışmalarının mevzuata uygun gerçekleşmesi yanında gerçekçi olması, Türkiye’de mevcut şirketlerin varlığını devam ettirebilmesi için doğru tanımlar ve uygulanabilir yöntemlerin belirlenmesi ve diğer yasal düzenlemeler doğrultusunda konuya tartışmasız açıklık

Devamı

Bankacılık Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması Alanında Yaşanan Gelişmeler

Sürekli regülasyona tabi tutulan ve kişisel verilerin yoğun bir şekilde işlendiği bankacılık sektöründe, geçtiğimiz son iki aydan bu yana veri koruma hukuku alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bankacılık Kanunu’nun 73. Maddesinde değişiklik yapılmış ve Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır. Mevzuat gelişmeleri incelendiğinde, Kişisel Verilerin Korunması

Devamı

Filyasyon İzolasyon Takip Sistemi’nin Mahremiyet Politikası Üzerine Değerlendirmeler

Günlerdir Koronavirüsün tespitinde kullanılacak mobil takip sistemi üzerine konuşuyoruz ve henüz programın tam olarak başımıza farklı türlü ne sorunlar açacağını bilmiyoruz. Amacım burada bu programın Kişisel Verilerin korunması hususunda ne kadar donanımlı olduğu ile ilgili. Gözlemlediğim kadarı ile “Hayat Eve Sığar” takip programını akıllı telefonunuza indirdiğinizde tarafınıza sunulan “Aydınlatma Metni”

Devamı

Çevirmeli Telefon mu Yoksa Şeffaflık mı? Sansür mü?

Babam hakkında bu kadar rahat bilgi toplanması beni şaşırtmadı (Gerçi ülkenin dört bir yanındaki başka kadınlarla ilişkisi olmaması ve üvey kardeşlerimin bulunmaması ya da Kanada Gizli Servisi için çalışıp kazandığı parayı onlara aktarmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı!) . Herhangi birimize, işine giden, dergilere abone olan, arabasını sigortalatan normal insanlara dair

Devamı